onsdag 20 augusti 2008

Älgskav



Vår frys är i desperat behov av en avfrostning. Och eftersom de likvida medlen lyser med sin frånvaro har vi inget annat val än att äta av vad som finns i frysen.
Hittade ett paket älgskav som jag tänkt steka upp ihop med gul lök och en burk champinjoner.
Smaksätta med salt, peppar, viltfond, och sen matlagningsgrädde.
Servera till potatis (gärna pressad) och lingonsylt.

Nu går jag och lagar till det!

5 kommentarer:

Hansih sa...

Gaaaaaah vad gott det där lät.

Tyvärr är inte den där frusna älgskaven av bästa kvalité, inte de gånger jag gett den chansen iaf.

Igår så blev en kund kär i mig och lovade mig att komma förbi med älgkött om han lyckades skjuta någon.

Han hade skjutit över 60 st, så jag håller tummarna! :-D

michael sa...

en manlig algjagare som blev kar i dej, lat farligt det dar hansi - vill inte veta vad du gav honom for tjanster!

dempa sa...

haha, vill inte heller veta! ;)
ryktet om blondin-hansih sprider sig..

maten blev god! dock har skav en speciell "sötaktig" smak som gör att man direkt efter känner att "nä, nu vill jag inte äta skav på 1 år" typ. kände så förra gången jag åt det och fick samma känsla nu. men det blev en matlåda över så jag får väl trycka i mig den imorrn ;)

Anonym sa...

Älgskav, Skoskav Weiler ;)

Hansih sa...

Alltså inte "kär" på det sättet! :-) Men jag har hjälpt han med finansiering av lite fastigheter, så det var väl hans sätt att tacka för utmärkt service antar jag! :-)

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler