tisdag 27 januari 2009

Tips på köttgryta?


Jag har 900 gram nötytterlår i kylen som jag tänkte göra köttgryta på, för det lämpar sig väl den typen av kött till?
Någon som sitter på ett supersmarrigt köttgryte-recept?
Gärna något med öl i. Har tex en Oppigårds Starkporter hemma, men om det behövs någon annan öl så inhandlar jag det.

6 kommentarer:

grove sa...

Denne ølgryten er fantastisk:

http://www.budstikka.no/sec_forbruker/sec_mat_og_vin/sec_en_smakssak/article4206.ece

Jeg har selv benyttet hjemmelaget vørter, men øl er nok også bra.

Anonym sa...

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=651854

inte öl men prova gärna. testat sj med bra resultat

Anonym sa...

glömde tillägga att jag hade annat kött än högrev och det funkade utmärkt...

dempa sa...

Grove: Jo fast jag har ju inte lamm utan nöt, fungerar det lika bra tro?

Ania: Intressant.

Roligt med två nya personer som kommenterar, så fort jag bytte inriktning från enbart ölinlägg till mat ;)

Tomas sa...

Du har ju den klassiska Carbonnade Flamande, som iofs helst ska göras med Liefmanns Goudenband.

Tomas sa...

Jag har förresten för mig att anledningen till att det ska vara just Liefmanns Goudenband är att där finns spår av bikarbonat i ölen som tydligen ska göra köttet extra mört. Har man inte den skulle man ju då kunna experimentera med att tillsätta aningen bikarbonat själv.

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler