tisdag 22 januari 2008

Postrån och ringar på vattnet

Klockan var 01.40 inatt när jag fick ett samtal på jobbet från växlingen som precis tagit emot Posttåget och skulle börja lasta av vagnarna inne i Posthallen.
"Vi har blivit rånade!" sa växlaren i luren. Två män, beväpnade med automatvapen och yxa hade kommit över "värdesaker" och rånat Postvagnarna. Inga personskador rapporterades och de hade ringt polisen och anmält det hela.
Tyckte synd om killen som ringde, han lät rejält skärrad. Tro jag det.

Någon timme senare blev det känt att rånarna även tänt eld på 3 bilar, bland annat på vägen från Tågcentralen mot Posthuset för att blockera vägen. Överst på bilden ser ni två av de brinnande bilarna. Och några hundra meter bakom bilarna har vi mitt jobb, och Posthuset som ligger ca 20 meter från våran byggnad.


Som ännu en avledande manöver placerades bomber/atrapper ut i närheten av polishus och polisstationer, vilket medförde avspärrningar och evakueringar från höger till vänster.

Ett smart sätt av de "iskalla" rånarna att skapa totalt kaos. Tror inte polisen har en susning om var rånarna tagit vägen. Vad kan de ha att gå på?
Något som får en att undra är ifall detta kan vara ett insiderjobb? Jag menar, man gör sig inte så här stora ansträngningar om man inte VET vad som finns att stjäla från postvagnarna. Två personer kan inte bära med sig några mängder från de tre postvagnarna. Sen har man haft x antal kumpaner som hjälpt till med bilarna.

När jag slutade 06.45 var det fortfarande några på jobbet som saknades pga att det var tvärstopp i trafiken i stora delar av Göteborgs Stad.
Snacka om att några personer kan ställa till med rejält kaos och komplikationer för en mängd andra.

Läs mer på: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1674326.ab

Nu ska jag försöka sova. En natt till att avverka. Undrar vad som händer då? Talibaner som kapar tåg?

8 kommentarer:

Andipandi sa...

shit vilken massaker det hade kunnat blivit !! Läskit värre lät det ialf :( Blev det nån skadad? Hur mår du, är du oxå skärrad?

michael sa...

tycker mig se ett mönster har. det ar alltid massakrar dar dempa jobbar. ar det inte rymningsforsok sa ar det nan farsa som mordhotar sin sons telemarketingforetags-chef, och nu det senaste - ett postran!

vill ju inte antyda nagot men det kanns ju onekligen som om weiler kan ha ett finger med i spelet pa dom har otygen.

Anonym sa...

Jag tror det är Säääfen som ligger bakom det hela!! Han är ju nere i Gbg ganska ofta och kör hem polisbilar!! Vem vet vilka skumma typer han träffar på då! :)

dempa sa...

Sääfen ÄR faktiskt i Göteborg nu!! Stannar till på torsdag. Enligt honom själv är han på "konferens"!

Hansih sa...

Ringde växlingen dig och berättade att de hade blivit rånade?

Extraknäcker du som 112 operatör också? :-)

Hur mycket stålars kommer tjuvarna över?

Nog för att det är olustigt när sådant här händer, så är det ändå imponerade att se hur genomtänkt det var!

dempa sa...

Nja, växlingen hade ju larmat 112 först. Men sen måste de ju ringa mig så jag får reda på det och kan avspärra spåret. Det är ju fler än deras växling som berörs av de där tågspåren.

Ja det är ruskigt väl genomtänkt detta. Nästan lite "Heat" över det hela :)

dempa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hansih sa...

Aaah, Heat är en sån vacker film! Helt underbar i 3h, tills att de flesta av tjuvarna åker fast! Är så typiskt att bovarna aldrig får vinna på film. Ja menar, det är ju bara en film, man behöver inte vara så moraliserande då!

 
dempabeer ©2009
Design by Daniella Weiler